10 Οκτ 2014

Ο πραγματικός επαναστάτης (Ernesto Che Guevara)


«Με το ρίσκο να φανώ γελοίος επιτρέψτε μου να πω
ότι ο πραγματικός επαναστάτης καθοδηγείται από τρομερά
συναισθήματα αγάπης. Μου είναι αδύνατον να σκεφτώ
έναν αληθινό επαναστάτη που να υστερεί αυτής της ποιότητας».

«Πρέπει κανείς να διακατέχεται από μεγάλη δόση ανθρωπισμού,
μεγάλη δόση δικαίου αισθήματος και αλήθειας,
για να μην υποπέσει στον ακραίο δογματισμό,
στον κρύο σχολαστικισμό, στην απομόνωση από τις μάζες.»

«Κάθε μέρα ο καθένας πρέπει να αγωνίζεται,
ώστε αυτή η αγάπη για έναν ζώντα ανθρωπισμό
να μετατρέπεται σε στέρεες πράξεις, σε πράξεις
που μπορούν να γίνουν παράδειγμα και κίνητρο...»

«Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει
ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο
απ’ την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη»

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα
14 Ιουνίου 1928 - 9 Οκτωβρίου 1967

Διάλογοι:
ιφιγένεια γεωργιάδου 9 Οκτωβρίου 2014: Αφοπλιστικά ερωτεύσιμος!!! 9 Οκτωβρίου 2014 στις 11:59 μ.μ.
Veatriki Mandravelli: Καλημέρα σε όλους από Φθινοπωρινή Θεσσαλονίκη. Ωραίος στην εμφάνιση, κυρίως όμως στην ψυχή. Όταν διάβασα κάποτε για την ζωή του στα χρόνια τα δύσκολα, μέσα στα βουνά και τα ρουμάνια, κατάλαβα πόσο υπέροχος ήταν (μιά κονσέρβα για πέντε άνδρες της ομάδος του, χωρισμένη σε πέντε ΜΕΡΙΔΕΣ. καλή σας μέρα. 10 Οκτωβρίου 2014 στις 8:54 π.μ. ·

ιφιγένεια γεωργιάδου: Veatriki, καλημέρα στην όμορφη νύμφη του Θερμαϊκού την αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη ...ο γιατρός... ωραίος ...ζεστός ...ανθρώπινος ...αγωνιστικός ...η ζωή της προσφοράς και της αλληλεγγύης ξεπερνά την λησμοσύνη του θανάτου ...ζεί αιώνια μέσα στις καρδιές των ανθρώπων... τιμούμε ευλαβικά την μνήμη της θυσιαστικής ζωής σου!!! 10 Οκτωβρίου 2014 στις 12:08 μ.μ.

ιφιγένεια γεωργιάδου: Πρέπει κανείς να διακατέχεται από μεγάλη δόση ανθρωπισμού, μεγάλη δόση δικαίου αισθήματος και αλήθειας, για να μην υποπέσει στον ακραίο δογματισμό, στον κρύο σχολαστικισμό, στην απομόνωση από τις μάζες. Κάθε μέρα ο καθένας πρέπει να αγωνίζεται, ώστε αυτή η αγάπη για έναν ζώντα ανθρωπισμό να μετατρέπεται σε στέρεες πράξεις, σε πράξεις που μπορούν να γίνουν παράδειγμα και κίνητρο. >> Ernesto Che Guevara | 10 Οκτωβρίου 2014 στις 12:13 μ.μ.

Σοφία Ντρέκου: «Κάθε μέρα ο καθένας πρέπει να αγωνίζεται, ώστε αυτή η αγάπη για έναν ζώντα ανθρωπισμό να μετατρέπεται σε στέρεες πράξεις, σε πράξεις που μπορούν να γίνουν παράδειγμα και κίνητρο...» ifigeneia-georgiadou-math.blogspot.gr 11 Οκτωβρίου 2014 στις 2:22 π.μ. ·

Σοφία Ντρέκου: Εκτελέστηκε στις 9 Οκτωβρίου του 1967 ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Με το πέρασμα των χρόνων ο Τσε έγινε το σύμβολο της αιώνιας επανάστασης! «Η ζωή ενός ανθρώπινου πλάσματος αξίζει ένα εκατομμύριο φορές περισσότερο απ’ την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη» Τσε Γκεβάρα www.sophia-ntrekou.gr/Ernesto-Che-Guevara 11 Οκτωβρίου 2014 στις 3:43 π.μ. ·

ιφιγένεια γεωργιάδου: Sophia ένδοξοι και τιμημένοι όσοι την ζωή τους έδωσαν ..... πύρινη φλόγα της αγάπης τους... 11 Οκτωβρίου 2014 στις 10:19 π.μ. ·

Ιφιγένεια γεωργιάδου 9 Οκτωβρίου 2014
ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

5 Μάρτη 1960, ο Αλμπέρτο Κόρντα τραβούσε την περίφημη φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα που έμεινε γνωστή ως "Guerrillero Heroico". Ακούμε το τραγούδι του Μάνου Λοϊζου "ΤΣΕ" (1974) από το δίσκο τα τραγούδια του δρόμου, ερμηνευμένο από τον ίδιο τον συνθέτη.







(EN) 5 March 1960: Photographer Alberto Korda captures the world-famous image of Che Guevara, known as 'Guerrillero Heroico'. This is the song "Che", composed and performed by Greek composer Manos Loizos, released in 1974.

(ES) Musica & Letras: Manos Loizos.

Μια φωτογραφία σου ήρθε και σε μένα
(A photo of yours came also to me)
Μια φωτογραφία σου απ' τα ξένα
(A photo of yours, from abroad)

Απ' αυτές που κρατάν οι φοιτητές
(From the ones that students use to hold)
Απ' αυτές που ξεσκίζει ο χαφιές
(From the ones that the informer rips)
Απ' αυτές που κρεμάν οι φοιτητές
(From the ones that students sling)
Στην καρδία τους
(In their heart)
Τσε Γκεβάρα
(Che Guevara)

Κλείσε το παράθυρο
(Close the window)
Σφάλισε τις πόρτες
(Lock the doors)
Τρέμω για τον άνθρωπο
(I'm trembling of fear for the man)
Με τις μπότες
(With the boots)
Τι ζητά και στους ίσκιους περπατά
(What does he want and walking by the shadows)
Τι ζητά και για σένανε ρωτά
(What does he want and asking for you)
Τι ζητά και το σπίτι μας κοιτά
(What does he want and looking towards our house)
Κάθε βράδυ
(Every Night)
Τσε Γκεβάρα
(Che Guevara)

Τόσα τριαντάφυλλα
(So many roses)
Τα `καψε το χιόνι
(burned by the snow)
Αχ αυτή η άνοιξη
(Ah, that Spring)
Με ματώνει
(bleeds me).

Ιφιγένεια γεωργιάδου: Τι ζητά και στους ίσκιους περπατά Τι ζητά και για σένανε ρωτά
Τι ζητά και το σπίτι μας κοιτά Κάθε βράδυ ''Τσε'' Μ. Λοϊζος 9 Οκτωβρίου 2014 στις 11:44 μ.μ.

Σοφία Ντρέκου: Την ελευθερία μας που μας την κλέβουν κάθε μέρα. Αλλά εμείς και μόνο εμείς φταίμε που τους δίνουμε χώρο με την υπερκατανάλωσή μας δεν εφησυχάζουμε στον ασκητικό τρόπο ζωής. 10 Οκτωβρίου 2015 στις 3:43 π.μ.

«Με το ρίσκο να φανώ γελοίος επιτρέψτε μου να πω ότι ο πραγματικός επαναστάτης καθοδηγείται από τρομερά συναισθήματα αγάπης. Μου είναι αδύνατον να σκεφτώ έναν αληθινό επαναστάτη που να υστερεί αυτής της ποιότητας». (Ερνέστο Τσε Γκεβάρα)






«Όλα η αγάπη μπορεί να τα αλλάξει... Κοίτα τα μάτια του είναι σίγουρα αυτός... Που πρώτος πάλι το φεγγάρι θα αγγίξει...»

Σοφία Ντρέκου: Εκτελέστηκε σαν σήμερα στις 9 Οκτωβρίου του 1967 ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Με το πέρασμα των χρόνων ο Τσε έγινε το σύμβολο της αιώνιας επανάστασης! 9 Οκτωβρίου 2014 στις 8:33 π.μ.


Σοφία Ντρέκου Τυχαίο;;;; Σήμερα, ο τετράποδος ήρωας που έγραψε τη δική του ιστορία στους δρόμους της Αθήνας αναπαύεται στη σκιά ενός δέντρου σε κάποιο λόφο στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ένα αντίο στον Λουκάνικο - Έγινε γνωστός ως «Λουκάνικος»: ο τετράποδος ήρωας διαδηλωτής [+Βίντεο] 9 Οκτωβρίου 2014 στις 6:48 μ.μ.

ιφιγένεια γεωργιάδουSophia αυτό το σκυλί ήταν η μόνη ζωντανή παρουσία που ξεκούραζε το βλέμμα μου μέσα σε όλη εκείνη την αμείλικτα σκληρή βιαιοπραγία!!! 9 Οκτωβρίου 2014 στις 10:32 μ.μ.

Σοφία Ντρέκου: Συγκλονιστικό όπως το περιγράφεις ιφιγένεια!! 9 Οκτωβρίου 2014 στις 10:36 μ.μ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.