10 Νοε 2014

Ένας έρωτας βαθύς ...μυστηριακός ...ανεξήγητος


Ένας έρωτας βαθύς ...μυστηριακός ...ανεξήγητος
ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ·
ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΑΠΗ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΓΙΟΤΗΤΑ.

Τελικά, «ένας τέτοιος Αρχιερέας μάς χρειαζόταν! Που να είναι τόσο άγιος, τόσο άκακος και τόσο αψεγάδιαστος (με την θεϊκή αγάπη). Που δίχως να έχει (καμμία σθεναρή και ουσιαστική) σχέση με την ανθρώπινη αμαρτία, κατάφερε και ανέβηκε προς τα ουράνια» (πρβλ. Εβρ. ζ΄ 26), με μια τέτοια θαυμαστή επίγεια πολιτεία. Μια πολιτεία και ζήση γεμάτη δόσιμο, θυσία και αγάπη, φτώχεια, ένδεια και αυταπάρνηση, χάρη και αγιότητα. Και, από «εκεί», τώρα και για πάντα, με άπλετη πατρική και ένστοργη αγάπη, να πρεσβεύει ακατάπαυστα προς τον Μέγα Αρχιερέα και Αρχιποίμενα Χριστό, για όλα και για όλους μας!... π.Δαμιανός Σαράντης 9 Νοεμβρίου 2014 · 

  • ιφιγένεια γεωργιάδου Ω!!!!!!!πόσο πολύ τον αγαπώ!!!!!!!!! π.Δαμιανός μην μου θυμώνεις ....είναι ένας έρωτας βαθύς ....μυστηριακός..... ανεξήγητος ....λαμπρύνει την ψυχή και ηρεμεί το πνεύμα μου..... με την φωτισμένα αγιασμένη του μορφή!!!!!!!! 9 Νοεμβρίου 2014 στις 12:59 μ.μ.
  • π.Δαμιανός Σαράντης Μα, γιατί να θυμώσω αγαπητή φίλη ιφιγένεια
    Πριν αποσυρθώ, επειδή είμαι στο πόδι από τις 4 τα χαράματα, ας πω ένα πραγματικά τολμηρό λόγο: Δεν υπάρχει άγιος, σαν τον άγιο Νεκτάριο! Βάσταξε στη συκοφαντία, στην κατηγορία, στη σπίλωση, στην εξουθένωση,
     στην προσβολή, στην μείωση, στην εκμηδένιση, στη χυδαιότητα, στην ατόφια και απροσχημάτιστη κακία. Η μακροθυμία και η συγχωρητικότητά του, η ανεξικακία και η ακακία του, τσάκισε όλα τα τεχνάσματα του εχθρού, έλιωσε το μίσος που του επιφύλαξαν οι δολοπλόκοι άνθρωποι της επάρατης διοίκησης της εκκλησίας και πολιτείας. Κι όποιος είναι πραγματικά φίλος της ανάγνωσης και διψά την αγιολογική γνώση, ας βρει το βιβλίο από το οποίο ερανίζεται κάποια αποσπάσματα και η παρούσα ανάρτηση, το βιβλίο του Σοφοκλή Γ. Δημητρακόπουλου: «Ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως – Η πρώτη αγία μορφή των καιρών μας – Ιστορική βιογραφία βασισμένη σε αυθεντικές πηγές», σελ. 398, Αθήνα 1998.
    Χρόνια πολλά, καλά κι ευλογημένα σε όλους! Ο Άγιος Νεκτάριος να μας σκεπάζει, να μας ενισχύει και να μας ευλογεί όλους! Ιδιαίτερα τους εορτάζοντες και εορτάζουσες, έτη πολλά! 
    9 Νοεμβρίου 2014 στις 1:27 μ.μ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.