18 Οκτ 2014

Κάθε λαμπρή μετουσίωση της πραγματικότητας σε λογοτεχνία.


EKTH ΑΙΣΘΗΣΗ, του Δημήτρη Στεφανάκη

Το καλύτερο μάθημα που θα μπορούσε να δώσει κάποιος σε πρωτόπειρους συγγραφείς είναι να τους διδάξει πώς να χρησιμοποιούν και τις πέντε αισθήσεις στη γραφή.

Οι περισσότεροι από αυτούς εμπιστεύονται μονάχα τα μάτια τους, ίσως και τα αυτιά τους. Ωστόσο το αισθητήριο της γεύσης, της αφής και της όσφρησης μπορεί να δώσει συχνά πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες. 

Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε την «έκτη αίσθηση», που στην περίπτωση του μυθοπλάστη ονομάζεται ένστικτο, ενόραση, διευρυμένη αντίληψη, φαντασία ή όπως αλλιώς σας αρέσει… 

Αυτή είναι η μητέρα που γεννά τα παιδιά, η δημιουργική δύναμη στην οποία οφείλουμε κάθε λαμπρή μετουσίωση της πραγματικότητας σε λογοτεχνία.

Facebook: Δημήτρης Στεφανάκης 18 Οκτωβρίου 2014


EKTH ΑΙΣΘΗΣΗ, του Δημήτρη Στεφανάκη | Literature.gr

Αυτή είναι η μητέρα που γεννά τα παιδιά, η δημιουργική δύναμη στην οποία οφείλουμε κάθε λαμπρή μετουσίωση της πραγματικότητας σε λογοτεχνία. LITERATURE.GR

Ιφιγένεια γεωργιάδου: η δημιουργική δύναμη στην οποία οφείλουμε κάθε λαμπρή μετουσίωση της πραγματικότητας σε λογοτεχνία.>>> Δημήτρης, η διαπερατότητα της προσωπικής συμβολής... σε διαισθαντικούς κώδικες... ελκυστικών επιγραφικών μονωδιών... της ευφάνταστης επαφής με την αντικειμενική παράφραση των γεγονότων... μιάς πραγματικότητας... από τις πολλαπλότητες των ευφάνταστων δημιουργικών μας παρορμήσεων. 18 Οκτωβρίου 2014 στις 3:20 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.