6 Μαρ 2014

Quantum geometry ΕΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ είναι η θεωρία της ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ


Quantum geometry
ΕΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ είναι η θεωρία της ΚΒΑΝΤΙΚΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ. 
Ιφιγένεια Γεωργιάδου

Η ιδέα των σημείων είναι η ρίζα των προβλημάτων που μαστίζουν την κβαντική βαρύτητα. Είναι μια πολύ αφηρημένη έννοια, κάτι που είναι infinitessimally μικρή.

Η ιδέα των σημείων που συγχωνεύονται για να σχηματίσουν ένα συνεχές βρίσκεται στην καρδιά της συνήθους γεωμετρίας, γι 'αυτό χρειαζόμαστε μια εντελώς διαφορετική γλώσσα για να μιλήσουμε για το χώρο.

Η νέα θεωρία των Μαθηματικών προβλέπει ότι η ταχύτητα ενός φωτονίου εξαρτάται από την ενέργεια του: πιο ενεργητικά φωτόνια θα πρέπει να ταξιδεύουν πιο αργά και τα λιγότερο δραστήρια περισσότερο γρήγορα!!!

Οι ερευνητικές δοκιμές γίνονται με τη μορφή των εκρήξεων ακτίνων γάμμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που συμβαίνουν συχνά σε όλο το σύμπαν.

Οι ακτίνες γάμμα [ένας τύπος φωτονίων] από μια έκρηξη έρχονται από μια ευρεία ποικιλία των πηγών ενέργειας και ταξιδεύουν σε κοσμολογικές αποστάσεις.

Σύμφωνα με τη θεωρία, οι χρόνοι άφιξης στη Γη των λιγότερο ενεργητικών ακτίνων πρέπει να διαφέρουν από τον χρόνο άφιξης των πιο ενεργητικών μερικά χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Εξετάζοντας ένα μεγάλο αριθμό των εκρήξεων και αναλύοντας αυτά στατιστικά θα πρέπει να δώσει κάποιες ενδείξεις ως προς το αν τα πραγματικά ενεργητικά φωτόνια φθάνουν με καθυστέρηση.

«Της NASA GLAST (τηλεσκόπιο ακτίνων γάμμα μεγάλης περιοχής) ο δορυφόρος θα ξεκινήσει αυτό το έτος και ένα μέρος του πρωτοκόλλου της αποστολής του είναι να παρέχει στοιχεία που θα μπορούσαν να ανιχνεύσουν μια τέτοια μεταβλητή ταχύτητα του φωτός.

Ζούμε σε μια πολύ συναρπαστική εποχή όπου τα μαθηματικά, η φιλοσοφία και η εμπειρία συνεργάζονται με αποτελεσματικότητα στην προσπάθεια αναζήτησης των μυστικών νόμων που διέπουν τα ΣΥΜΠΑΝΤΑ.»

Shahn Majid from Queen Mary, University of London, has developed such a model, based on something called non-commutative geometry

Επιμέλεια: Ιφιγένεια Γεωργιάδου / Από το Στιγμιαίο στο Άπειρο: Έρευνα, Μελέτη, Ποίηση

Δείτε και...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.